Formula 1 μόνον για εμβολιασμένους κατά του COVID-19


Άρδην (φαίνεται να) αλλάζει η διαδικασία παρακολούθησης των γκραν πρι της Formula 1, έπειτα από τις αποφάσεις που θα ανακοινώσουν οι διοργανωτές του αγώνα της Ίμολα.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 2/2/2021

Το γκραν πρι της Εμίλια Ρομάνια είναι προγραμματισμένο για το τριήμερο 16-18 Απριλίου και θα είναι ο δεύτερος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Formula 1 του 2021.

Η αρχική σκέψη ήταν να διεξαχθεί «κεκλεισμένων των θυρών», ακριβώς όπως είχε συμβεί και το 2020. Ωστόσο τα δεδομένα φαίνεται πως αλλάζουν, με τους Ιταλούς να δηλώνουν έτοιμοι για να ανοίξουν τις πύλες στο κοινό.

Μόνο που μια τέτοια διαδικασία δεν θα είναι τόσο απλή. Για να μπορέσει να εισέλθει κάποιος στην πίστα δεν θα πρέπει απλά να έχει αρνητικό τεστ COVID-19, αλλά να φέρει και πιστοποιητικό εμβολιασμού!

Όπως ξεκαθάρισε ο περιφερειακός σύμβουλος της Εμίλια Ρομάνια, Daniele Marchetti, «η παρουσία θετών δεν είναι θέμα ήσσονος σημασίας, καθώς εάν δεν επιτραπεί η παρουσία τους στην πίστα, τότε το συνολικό κόστος διεξαγωγής του αγώνα θα πρέπει να το επωμισθούν οι διοργανωτές. Και μιλάμε για δύο εκατομμύρια ευρώ. Όπως και να ‘χει να μπει κάποιος στην πίστα θα πρέπει να είναι εμβολιασμένος».